Lediga jobb

 

Vi anställer löpande kompetenta medarbetare.
Just nu är det högaktuellt med förstärkningar av de tjänster du ser här nedan.

Elektriker på avdelningarna för service och entreprenad
Rörläggare på avdelningen för VS
Montörer på avdelningen för ventilation

Välkommen att kontakta Patrik Lindbladh 0411-29884 eller 0705-75 50 29.
Han ger dig all nödvändig information kring tjänsterna.

ELAN EL&VVS är ett expansivt och spännande företag med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter. Vår filosofi är att det skall vara enkelt att ha med oss att göra. Bästa service och ett stort engagemang i kontakten med våra kunder, stora som små, gör vi inte avkall på. Därför önskar vi att du som söker våra tjänster skall svara upp till följande:
– Du har en stark egen drivkraft och är en utpräglad ordningsmänniska som kan se möjligheter i alla utmaningar.
– Du har ett professionellt och kundvänligt förhållningssätt där du med ett stort personligt engagemang tar dig an arbetsuppgifterna.
– Du ser en självklarhet i att dela vår grundläggande värdering som handlar om respekt för människors krav på att få bästa tänkbara service och att finna lösningar och förbättringar för kundens bästa.
– För att snabbt komma in i arbetet tror vi att du arbetar i någon bransch med anknytning till EL eller VVS. Du har också nödvändiga certifikat samt B-körkort.

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev samt meritförteckning.
Märk kuvertet eller ditt mail med den aktuella tjänsten.
Ansökningshandlingarna kommer att hanteras fortlöpande och skall sändas till:
ELAN EL&VVS
Patrik Lindblad
Koppargatan 21A, 271 39 Ystad.
Eller med mail till: pl@elanel.se


Vi behöver också omgående förstärkning i form av:
Kylmontör till Ystad
Elektriker till Ystad och Simrishamn
Rörläggare/VS-montörer till Ystad och Simrishamn

Välkommen att kontakta Patrik Lindblad för mer information kring tjänsterna.
Telefon: 0411-29 884 eller 0705-75 50 29
pl@elanel.se

ELAN får uppdrag av flygindustrin

Ystadföretaget ELAN EL&VVS som ligger i framkant vad gäller bl a automationsteknik och kylteknik, skall tillsammans med ett hydraulikföretag leverera testsystem till flygande utrustning för SAAB.
Systemet skall användas för provning av komponenter som SAAB Avionics Systems tillverkar.

– Leveransen består av automatikskåp med styrsystem samt kylutrustning. ELAN konstruerar, programmerar, bygger och tar i drift systemet som består av PLC styrning samt en avancerad motioncontroller, säger Tommy Qvist, avdelningschef Automation hos ELAN EL&VVS och som ansvarar för projektet.
PLC systemet styr ventiler och motorer på och i anslutning till hydraulaggregat. Motioncontrollern används för att belasta testobjektet med olika krafter som simulerar verklighetens påfretsningar. Kylsystemet används för att simulera nedkylning av testobjektet. Operatören arbetar vid moderna displayer där allt kan kontrolleras. Systemet kommunicerar även med SAABs datoriserade testsystem. Första leveransen sker i november 2016 och andra i mars 2017, avslutar Tommy Qvist.

ELAN EL&VVS har huvudkontor i Ystad och filial i Simrishamn. Totalt är ett 80-tal personer verksamma inom ELAN-gruppen som omsätter cirka 90 miljoner kronor. ELAN har främst södra Skåne som arbetsfält, men uppdrag förekommer även i övriga landet liksom utomlands. Installationer har t ex skett så långt bort som i Australien och Hawaii. Uppdragsgivarna finns såväl inom industri och företag som i den privata sektorn samt inom kommuner och landsting.
Läs mer om oss här på hemsidan.

Vår fastighetsautomation växer!

Tack vare vår breda kunskap inom fastighetsautomation och KNX kan vi erbjuda ekonomiska helhetslösningar helt efter kundens behov. Vi kan energi optimera systemen med kundens egna val av energioptimeringsprogram.

Just nu byter vi styrsystem åt Svenska bostadsfonden i Simrishamn.

Lite fakta om projektet och systemet:
Ducarna i projektet kommunicerar internt med varandra, de kommunicerar även med externa ventilationsaggregat och med kundens energioptimeringsprogram, eGain
En av de stora fördelarna med detta system är att ducarna har ett inbyggt webbgränssnitt vilket innebär att det enkelt går att koppla upp sig via Webbläsare och en dator för att styra och kontrollera anläggningen utan speciella program, man kan även koppla upp sig via telefon med en kostnadsfri APP. Larmutskick via epost till valfria personer är integrerat i systemet.
I detta projekt kommer vi att utföra byte av värmeväxlare med hjälp av vår VVS-avdelning.

ELAN satsar på automation

Under hösten så förstärker vi på Elan vår automationsavdelning. Avdelningen består idag av fyra ingenjörer, en tekniker och fyra elektriker.

Två nya ingenjörer börjar hos oss, Robin Anderberg och Martin Nilsson.

Robin kommer att arbeta uteslutande med fastighetsautomation som säljande projektledare. Detta innebär att vi tillsammans med Elan VVS kan leverera kompletta lösningar för EL, Styr, Ventilation och värme. Robin har tidigare arbetat på Bastec med Fastighetsautomation.

Martin kommer att arbeta som projektledare/konstruktör med inriktning mot värme, kraft och process. Martin har tidigare arbetat som konsult på COWI.

PLC programmering Skillinge Fisk

Elan EL har fått i uppdrag att projektera, programmera och installera styrutrustning för vägning och styrning av flödet av fisk för sortering. Operatören kommer att ha möjlighet att spara/skriva ut rapporter.

Byte Styrsystem Ystad Hamn

Byte av styrsystem till Bilramp för Polen färjor, bytet skedde under natten för att inte påverka den dagliga trafiken.

Elan EL AB fick i uppdrag att utföra installationer och programmering i samband med att Ystad Hamn böt hydraulikaggregat för en av bilramperna till Polen färjorna.

Bilrampen hade innan manövrerats för hand och stått med pumpar till under hela dagen då färjorna ligger i hamn. Efter ombyggnad så manövreras bilrampen via radio och har optimerats så endast 1 pump är till då bilrampen ligger på båten i sk flytläge. Då lossning eller lastning är klar kan bilrampen med enkelhet lyftas av och pumpar stoppas vilket i sin tur leder till besparingar.

Swedish Biogas Jordberga

Oct 10 at 12:36pm
ELAN EL installerar på Swedish Biogas anläggning i Jordberga. Anläggningen tillverkar Biogas och kommer att bli den största i Europa.