ELAN får uppdrag av flygindustrin

Ystadföretaget ELAN EL&VVS som ligger i framkant vad gäller bl a automationsteknik och kylteknik, skall tillsammans med ett hydraulikföretag leverera testsystem till flygande utrustning för SAAB.
Systemet skall användas för provning av komponenter som SAAB Avionics Systems tillverkar.

– Leveransen består av automatikskåp med styrsystem samt kylutrustning. ELAN konstruerar, programmerar, bygger och tar i drift systemet som består av PLC styrning samt en avancerad motioncontroller, säger Tommy Qvist, avdelningschef Automation hos ELAN EL&VVS och som ansvarar för projektet.
PLC systemet styr ventiler och motorer på och i anslutning till hydraulaggregat. Motioncontrollern används för att belasta testobjektet med olika krafter som simulerar verklighetens påfretsningar. Kylsystemet används för att simulera nedkylning av testobjektet. Operatören arbetar vid moderna displayer där allt kan kontrolleras. Systemet kommunicerar även med SAABs datoriserade testsystem. Första leveransen sker i november 2016 och andra i mars 2017, avslutar Tommy Qvist.

ELAN EL&VVS har huvudkontor i Ystad och filial i Simrishamn. Totalt är ett 80-tal personer verksamma inom ELAN-gruppen som omsätter cirka 90 miljoner kronor. ELAN har främst södra Skåne som arbetsfält, men uppdrag förekommer även i övriga landet liksom utomlands. Installationer har t ex skett så långt bort som i Australien och Hawaii. Uppdragsgivarna finns såväl inom industri och företag som i den privata sektorn samt inom kommuner och landsting.
Läs mer om oss här på hemsidan.